Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 147 2.0I Twin Spark Vs 147 1.6 Twin Spark

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 147 2.0I Twin Spark Vs 147 1.6 Twin Spark

Добър ден на всички алфисти и алфистки.
    Опасявам се че донякъде може да припокрия други теми, за което моля да ме извините.
    Става дума че скоро мисля да закупувам 2ра ръка кола и има няколко варянта сред които е Алфа Ромео 147.
    Сега тук идва една малка дилема дали да е с 2.0 инцекция или 1.6 (150-155 коня или 110-116 коня).Разгледах форума и срешнах добри отзиви за 1.6 като двигател,разход и поведение на пътя,но за съжаление не видях нищо за 2.0I, някой ако може да даде инфо.
    Другото което искам да попитам е за цената,значи за 147 2.0I съм готов да отделя около 16 000 лева не повече и колата ще е под 100 000 км ( ако може да се вярва) (2002-2003).Смятате ли че това е една разумна цена за такава Алфа?За 1.6 около 13-14 000 лева, пак ще помоля за отзиви относно цената.Другото което ме притеснява е сравнително ниската цена в сравнение с автомобили (Ауди А3 например ) от същата година, което гони 20 000 лева.
    Има ли причина за съмнение в качеството, разбира се ще покарам колата и задължително ще я заведа на диагностика.
    И нещо друго лено ли се потдържат тези мотори,като разход,консумативи,части и какви пари да имам в джоба си.

Благодаря на всички.
    На чужд задник всеки е педераст

здравей, темата ти е добра!ясно е,че тук повечето ще ти кажем,че две мнения по въпроса относно алфа или ауди няма!16000лв за 147 са достатъчни,че и да отсееш доколкото в българия има избор за такава кола!аз лично бих ти препоръчал 2.0 150коня оред 1.6 105 и 120коня поради две основни причини-разход и вървене!разликата във вървенето е доста по-голяма от разликата във разхода!дори и да не караш динамично големия двигател ще ти доставя доста по-голямо удоволствие от шофирането,а ако си я караш лекичко ще харчи приблизително като 1.6!среден разход 9-10!цената е такава,защото просто търсенето е по-малко отколкото ауди примерно!а иначе обърни внимание на дизелите 1.9jtd 116 i 140 коня за 2002 можеш да намериш за 16000,а двигателите са доста добри!успех
    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Значи така като гледам ще се насоча към 2.0 инжекция 16 винтила 150 коня мощност. Дизеловите двигатели идват някак си по-скъпички и мисля да се откажа от тях като идея, а и на бензин колата върви повече, нищо че не е толкова икономично.
      А какво би казал за слабите места, кои са,сериозни ли са и как бъркат в джоба.Макар че ако се грижиш за една кола тя няма да те предаде,но на италянките им се носи лоша слава с електричеството и в алфите които съм се качвал 146,156 ако нещо не работи то е в елекрическата мрежа.(а климатик я някое копче и така)

Comment

в тестовете на ауто билд,където правят основен преглед при 100000км най-здравата алфа е 147 и то беше с двигател 2.0!сега може и 159,брера или ГТ да е,но този тест беше от началото на годината или малко преди това мисля,като след нея имаше дори модели на бмв и други "вечни" коли!ако си намеря списанието ще ти кажа и на кое място се класира,но надали това ще е меродавно за теб!иначе за конкретни детайли трябва да даде мнение някой със 147,но като цяло колата е с доста коригирани детински грешки от предходните модели!

Comment

алфата е на 14 място от около 35 коли,наравно със бмв х3 3.0д, а на 15 място са мерцедес а170цди и ц220 цди!това е тест за надежност на автомобилите!!!

Comment

2.0 е 155 коня при 147-ците, ако не се лъжа И е за предпочитане пред 1.6 поради гореизброените причини. 1.6 105 мисля, че се слагаше само на фейслифта. Той не е Twin Spark
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
              2.0 е 155 коня при 147-ците, ако не се лъжа И е за предпочитане пред 1.6 поради гореизброените причини. 1.6 105 мисля, че се слагаше само на фейслифта. Той не е Twin Spark
              150 коня е 2.0, а от самото начало 1.6 го има 105 и 120 коня и всички без 3.2 са twinspark!този 105 коня просто е 5600 оборота,а 120 е 6200,като и двата са 16v!

Comment

Alfa Romeo twin spark engines are used, comprising two 1598cc units (105bhp and 120bhp) and a 2000 (150bhp) unit.

Mлъквам, щото явно нищо не знам
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Адски много мерси на всички които писаха по темата,работата е ясна ще се боря за 2.0 инцекция.Сега само остава да прибера още малко парички и живот и здраве септември ще съм пълен член на алфистите.(дано не се обърка нещо)

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                    Mлъквам, щото явно нищо не знам
                    най-накрая го разбра

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

[quote="gelen4o"]Адски много мерси на всички които писаха по темата,работата е ясна ще се боря за 2.0 инцекция.Сега само остава да прибера още малко парички и живот и здраве септември ще съм пълен член на алфистите.(дано не се обърка нещо)
                      [/quotе

ами успех,ако нещо нещата се объркат и вземеш повечко парички,скачай направо на 3.2GTA,пък ще се прежалиме 70-80 човека да ни повозиш

Comment

Първоначално публикувано от rady156
                        Първоначално публикувано от gelen4o
                        Адски много мерси на всички които писаха по темата,работата е ясна ще се боря за 2.0 инцекция.Сега само остава да прибера още малко парички и живот и здраве септември ще съм пълен член на алфистите.(дано не се обърка нещо)
                        [/quotе

ами успех,ако нещо нещата се объркат и вземеш повечко парички,скачай направо на 3.2GTA,пък ще се прежалиме 70-80 човека да ни повозиш
                        Това да е проблемът,ако трябва и на покрива ще возя,тогава крайпътните джанки не ни мърдат :P

Comment

Първоначално публикувано от rady156
                          Първоначално публикувано от gelen4o
                          [/quotе

Това да е проблемът,ако трябва и на покрива ще возя,тогава крайпътните джанки не ни мърдат :P

Comment

2.0 Колкото повече толкова повече
                            156 1.8 TS

Comment

2.0 Колкото повече толкова повече
                              156 1.8 TS

Comment

Working...
                              X